Bouwgroepen

Bouwgroepen Hoofdgondels


Bouwgroep Hylkemaweg

Sinds 1985 zijn de gondelbouwers van de Ds. T.O. Hylkemaweg actief met het gondel bouwen. De groep bestaat uit enthousiaste bouwers met ieder zijn of haar eigen Kwaliteiten . Meer dan 30 gondels zijn er met wisselend succes in de prijzen gebouwd. De laatste jaren behoren ze tot de top 5. Onder andere de bijzondere manier van verlichten is een van de hoogstandjes van de groep. In 2016 sleepten ze met hun gondel 'Draak' de eerste prijs in de wacht.


Bouwgroep  Noorderschool

De Noorderschool mag niet ontbreken. Vorig jaar verrasten ze het publiek met Het Hollands Venetie van Mars. Het enthousiasme is groot, de kinderen van de school komen met de ideeën en de ouders mogen deze uitvoeren. Dit jaar is er gestemd! De kinderen konden kiezen tussen De Pokemons en The Jungletaxi, waarna de formulieren onder het toeziend oog van de leden van het stembureau in de bus werden gedaan.  Na de telling bleek dat een ruime meerderheid (44 van de uitgebrachte 56 stemmen) had gekozen voor The Jungletaxi.

Bouwgroep De Baggerharkers

De Baggerharkers, ooit begonnen als de bouwgroep Olde Smidse, zijn vele weken voor de Gondelvaart al druk met bouwen. De groep bestaat al sinds 1992 en is in de loop der jaren een vaste waarde geworden in de Gondelvaart. Bij deze groep zijn de bouwavonden altijd meer dan gezellig, maar er wordt uiteraard ook flink gewerkt. Vorig jaar leidde deze noeste arbeid tot een mooie derde plaats met ‘Asterix en Obelix’. Dit jaar toveren ze iets uit de oude doos, wat misschien weer zorgt voor een of twee plaatsjes hoger.

Bouwgroep De jeugd van tegenwoordig

De jeugd van tegenwoordig valt – qua leeftijd – niet meer in de categorie jeugd en komt dan ook met een hoofdgondel. Dat zien we uiteraard graag! Is het onderwerp van de gondel misschien een stukje jeugdsentiment van deze bouwers? Tijdens het bouwen hebben ze er vast een lekker muziekje bij aan gezet …

Bouwgroep Zuiderburen

Mooi! Nog een nieuwkomer: de Zuiderburen. Zoals de naam al doet vermoeden hebben een aantal buren uit Giethoorn-Zuid de handen ineengeslagen en gezamenlijk hun schouders onder de bouw van een hoofdgondel gezet. Een hele klus waar veel tijd in gaat zitten, maar het is vooral ook gezellig en met liefde aan iets moois werken. De gondel gaat ook over liefde … en over moed.

Bouwgroep Lief, stout en eigenwijs.

Een nieuwe bouwgroep die we natuurlijk van harte verwelkomen in onze gondelvaart. Duidt de naam van de bouwgroep misschien op wat we op de gondel te zien krijgen … We laten ons verrassen, maar het wordt ongetwijfeld sprookjesachtig!

Bouwgroep Piratenkoor de Waterlanders.

Sinds 1996 hebben de Waterlanders al vele mooie en ook prijswinnende gondels gebouwd. De groep start altijd met een brainstorm, gevolgd door een schets van het idee om de gondel daarna aan de hand van plaatjes te visualiseren. Begin juni start het daadwerkelijke gondelbouwen aan de Kanaaldijk. In het begin iedere dinsdagavond en naarmate de Gondelvaart dichterbij komt vaker. Gaandeweg worden kleine details toegevoegd en wordt de gondel geperfectioneerd, zodat op de laatste zaterdag van augustus een gondel aan de start ligt waar niets meer aan toe te voegen is.