Jeugdgondelvaart

Jeugdgondels

Jong geleerd ...

Om ook in de toekomst van een goedgevulde gondelvaart verzekerd te blijven, is het belangrijk dat ook de Gieterse jeugd enthousiast wordt voor en door het bouwen van een gondel. Leren door mee te kijken bij de 'groten' en en dan met je eigen gondel voor de 'grote gondels' uit de gracht door, dat is toch ook wel heel bijzonder!

 

Bouwgroep De Bende Uut Zuudende

De Bende Uut Zuudende bouwt alweer voor het derde jaar mee. Elk jaar gaat het beter. Het ‘Ruimteschip’ van vorig jaar was goed voor een derde plaats, twee plaatsen hoger dan met ‘de Kameleon’ in het jaar ervoor. Als ze dit jaar weer twee plaatsen weten te stijgen, zit De Bende gebakken.

Bouwgroep Gieterse Gondel Girls.

Ja, ja deze bouwersgroep bestaat uit drie enthousiaste jongedames! Hartstikke leuk en ook best stoer natuurlijk. Ze kennen het bouwen van familieleden, kennissen en vriendjes. We hebben het over heuse bouwtalentjes in de dop. De Gieterse Gondel Girls hopen natuurlijk dat ze met hun eerste gondel het publiek verrassen en hun collega-bouwertjes flink voorbij zullen gaan in punten.

Bouwgroep De Partyboys

Drie maal scheepsrecht voor De Partyboys? Is er deze derde keer dat ze meedoen een hoge notering voor ze weggelegd? Elk jaar groeit het enthousiasme en ook de ervaring, dus het zou zomaar kunnen dat er op 26 augustus hoge ogen gegooid worden … We kunnen vast verklappen dat de hoofdpersonen op de gondel voor velen geen onbekenden zijn …

Bouwgroep de BoschWinters

De BoschWinters doen al wat jaartjes mee en hebben al goede resultaten geboekt! Vorig jaar bracht Flower Power ze in de hogere regionen: een mooie tweede plaats. Dit jaar hebben ze een superfeestelijk idee uitgewerkt waar iedereen van kan genieten.

Bouwgroep De Mannegies van Smit.

Deze mannegies spelen met hun eerste gondel in op de actualiteit: het feit dat Giethoorn gevonden en bezocht wordt door steeds meer toeristen uit binnen- en buitenland. Iets waar het hele dorp eigenlijk niet over raakt uitgepraat. Ze hebben dit thema uitgewerkt en ook een verrassing in petto.

Bouwgroep Gorte en Co

Gorte en Co gaat voor het thema vrolijkheid. Dit past bij de bouwers en dit is dan ook wat ze met hun eerste gondel willen laten zien aan het publiek langs de dorpgracht. Het plezier straalt er letterlijk van af.