Jeugdgondelvaart

Jeugdgondels

Jong geleerd ...

Om ook in de toekomst van een goedgevulde gondelvaart verzekerd te blijven, is het belangrijk dat ook de Gieterse jeugd enthousiast wordt voor en door het bouwen van een gondel. Leren door mee te kijken bij de 'groten' en en dan met je eigen gondel voor de 'grote gondels' uit de gracht door, dat is toch ook wel heel bijzonder!

Dit jaar vroegen we alle bouwers om hun eigen stukje te schrijven voor het Gondelvaartmagazine! Nou dat hebben we geweten! Heel leuk om jullie enthousiaste berichtjes te mogen lezen. Hieronder de versies zoals jullie aan ons aanleverden. Wij wensen jullie veel succes!


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is fruitkajuit-uitslag-1.jpgDe Stoezebolten

Wij zijn Melle en Tom van bouwgroep De Stoezebolten. Wij zijn allebei 5 jaar en ook al vijf jaar beste vrienden. Vorige jaren hebben we samen gekeken naar de gondelvaart en nu doen we voor het eerst mee. Het lijkt ons heel leuk en we hopen dat er veel mensen komen kijken. O ja, en voor wie het niet weet ‘Stoezebolten’ betekent rietsigaren, maar dan in het Gieters. Die zie je hier overal langs de waterkant. Wij vonden dat wel een stoere naam.


Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC05283-1024x683.jpg Geheime Bouwers

Wij zijn de Geheime Bouwers, we zijn nog geheim voor het grote publiek …
Dat gaat hopelijk snel veranderen! We doen namelijk voor het eerst mee met onze eigen jeugdgondel. We hebben de kunst al een beetje afgekeken bij onze ouders, die ook bouwen. Dat vonden we zo leuk, dat we hebben
besloten om het zelf ook te gaan doen. Wel met een klein beetje hulp natuurlijk! We zijn allemaal gek op het superpopulaire spel Fortnite. Als we niet aan het bouwen zijn, zijn we aan het gamen! Wij hebben voor de gondel onze eigen ‘map’ (wereld) gebouwd …


Bouwgroep De Bende Uut Zuudende

"Ook dit jaar bouwen we een jeugdgondel want dat kunnen wij want onze papa's en mama's doen dit ook. het meevaren in de gracht en het toneelspelen op de gondel vinden we leuk maar ook wel een beetje spannend en we mogen dan heel laat op bed. vorig jaar zijn we laatste geworden en dat vonden wij niet leuk maar we gaan toch weer meedoen. we willen heel graag een militairen-gondel maar omdat er altijd wel ergens oorlog in de wereld is mag dat niet van onze vader en moeder. dus we hebben het toch maar een beetje anders bedacht en dat was wel goed. komen jullie ook kijken? dat vinden we leuk"
groetjes van Daan (9jr) en Ilja (11jr)

Bouwgroep Gieterse Gondel Girls

"hallo allemaal wij bouwen ook dit jaar weer een jeugdgondel met ons 3-en, Eline & Elsa & Rena. we doen samen voor de 2e keer mee daarvoor bouwden we met de korfbal. vorig jaar hebben we de eerste prijs gewonnen dat was super leuk een hele grote beker en nog een beker en ook prijsgeld. we hadden toen een actueel onderwerp met Pandasia dus we hebben ook nu weer een onderwerp dat veel in het nieuws is. we hebben al heel veel plastic afval verzameld en daar gaan wij de gondel meebouwen. we hebben op school ook een project gedaan met de plastic oceaan soep en dat moet stoppen vinden wij. we maken een plan en dan gaan we aan de slag in de schuur van Fre waar ook de grote gondel wordt gebouwd en ook nog een kleine gondel. dat is altijd heel leuk. we bouwen in de zomervakantie een paar keer en daarna gaan we vaak nog even samen zwemmen of chillen. op de laatste dag is het altijd wel spannend maar ook leuk hoor. meevaren is ook leuk als we applaus krijgen vorig jaar deelden we ook panda snoepjes uit dus dat vond het publiek ook leuk. en het afbreken gaat sneller dan het opbouwen dat is wel een beetje zonde maar ook wel leuk hoor. komen jullie ook kijken naar onze gondel?"
groetjes van de Gieterse Gondel Girls

Bouwgroep De Spettervilla

Wij van de Spettervilla, in het prachtige Giethoorn doen dit jaar voor het eerst mee aan de gondelvaart. De kinderen van de BSO, KDV en peuteropvang gaan allemaal mee knutselen aan onze gondel. Een mooie creatieve uitdaging voor de zomervakantie.

Waarom wij dit doen?
* Omdat wij het belangrijk vinden om deze traditie in stand te houden
* Kinderen de ruimte geven om iets te bedenken en te maken en daar dan ook nog iets mee te doen, in dit geval de creaties laten zien op onze gondel
* Dit de nieuwe bouwers van de toekomst zijn en daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.
* Wij stiekem hopen dat ouders dit overnemen en er volgend jaar nog meer mooie gondels in de gracht drijven.
We hebben er zin in en hopen dat de kinderen er veel lol aan gaan beleven. Onze “Onderwaterwereld”, laat zien, dat de kinderen een eigen beeld hebben van wat er onder de oppervlakte leeft, woont en zwemt.

Bouwgroep de BoschWinters

"Wij zijn Bas, Brenna en Nena en wij zijn gondelbouwersgroep De BoschWinters. Wij doen voor de 6e keer mee. Eerdere gondels van ons waren: “De Schnitzelhutte”, “Op safari in Giethoorn”,” Ni hao”, “Flower Power” en “Beachparty in Giethoorn”. Dit jaar varen wij met de gondel “De fanfare 1958 vs 2018” door Giethoorn. Wij bouwen bij onze sponsor bouwbedrijf Bart Smit. Daar bouwen wij met veel plezier. Een pauze houden wij maar al te graag. Soms zijn we het niet altijd even eens, maar dat lossen we gewoon weer op."

Bouwgroep De Mannegies van Smit.

"Wij zijn Bart, 10 jaar en Evi, 8 jaar en we zijn de bouwers van ‘de mannegies van Smit’ wij maken iets 3D maar we zeggen nog niet wat. We wouden iets doen maar dat was allebei niet echt leuk dus hebben we samen gevoegd en toen was het leuk. Wat we leuk vinden aan bouwen? Bart; ik vind het gezellig om met mijn gezin te bouwen ik hou heel erg van knutselen. Evi; omdat het leuk is, je kan iets doen en je kan je fantasie gebruiken. Wat vinden we minder leuk; Bart; vroeg op staan om te bouwen. Evi; Vrije tijd is weg." 
Dit waren Bart en Evi.