Gondelvaart 2017

Gondelvaart 2017

Donderdag 30 maart organiseerde de Vereniging Gondelvaart Giethoorn bij Hotel de Pergola de jaarlijkse ledenvergadering. Het bestuur kon 39 leden verwelkomen. Zoals gebruikelijk kwam het voorgaande gondeljaar aan de orde en werden de plannen voor 2017 gepresenteerd.

Startgeld omhoog en 2 nieuwe bestuursleden

De jaarcijfers en begroting zagen er goed uit. Dit resulteerde in een spontane oproep van een van de leden om het startgeld voor alle gondels met € 50,- te verhogen. Dit werd door de voorzitter en penningmeester goedgekeurd. De voorzitter was blij twee kandidaat-bestuursleden te kunnen introduceren. Wilfried de Jong en Nanny Maat werden onder applaus door de leden aangesteld en welkom geheten in het bestuur. Ook kregen de leden een preview van de nieuw te lanceren website.

Teller gondels op 5

Tijdens de pauze werden de eerste vier gondels aangemeld. En het was al bekend dat de Noorderschool ook een gondel mee laat varen: dus de teller staat al op 5. De school maakte bekend mee te doen door een unieke actie: op de dag van de Tweede Kamerverkiezing met hielden zij een eigen verkiezing: inzet van deze stemronde was het thema voor de gondel. Een actie die zelfs de Stentor heeft gehaald. Uiteraard juicht de Vereniging alle enthousiaste initiatieven die leiden tot deelname aan de (jeugd)Gondelvaart toe!

Programma feestweek 2017

De contouren van het programma voor de feestweek zijn al goed zichtbaar. Een onderdeel dat al vaststaat, is de vrijdagavond met het succesnummer van 2016: Giethoorn Live. Ook dit jaar weer ondersteund door Vitaal Giethoorn. De Vereniging is momenteel druk bezig met de verdere invulling en het definitief maken van de planning.

Comments are closed.