FEESTWEEK VOL OUD EN NIEUW

De feestweek voorafgaande aan de gondelvaart, een feestweek die af en toe een nieuwe invulling moet hebben. Naast die nieuwigheden moet je ook het vertrouwde de kans geven het bestaansrecht te bewijzen.

VANAF WOENSDAG 22 AUGUSTUS IS GIETHOORN IN DE BAN VAN GONDELVAART

FEESTWEEK VOL OUD EN NIEUW

Daarom hebben we op woensdag dan ook weer de Gieterse Kampioenschappen, een evenement waarbij, zoals het ook hoort, de tentcommissie wordt uitgebreid met een aantal vrijwilligers die de kar trekken. Dit is een groep die dit al jaren met volle overtuiging en heel veel wilskracht uitvoert, fantastisch. We hopen de woensdagavond dan ook weer veel publiek te mogen zien om de teams aan te moedigen. Ook de Gieterse Kampioenschappen zijn aan een kleine vernieuwing onderworpen en wel in de samenstelling van de teams, de teams bestaan namelijk niet meer uit 8 personen maar uit 6 personen waarbij nog steeds wel minimaal 2 dames in een team moeten zitten. De verwachting is dat het dan iets eenvoudiger wordt een team samen te stellen. Na Afloop DJ in de tent om de sportieve inspanningen met een “cool-down” en nabespreken af te sluiten.

Dan hebben we donderdagavond echt iets spectaculairs, “Preuv in de Tent” u leest hier nog meer over in dit Gieters Nijs. Twaalf restaurants uit ons dorp serveren heerlijke hapjes, zeg maar hun specialiteit. Een gerecht mag niet duurder zijn dan twee muntjes (een muntje kost € 2,25) De feesttent wordt één groot restaurant en wat zo leuk is, iedereen die binnenkomt tussen 18.30 uur en 19.00 uur binnenkomt ontvangt en gratis gerechtje. De toegang is voor leden van de VGG gratis. Niet leden betalen € 7,50.

En dan Vrijdag, voor de derde keer Giethoorn Live, weer een keur aan Gieterse artiesten zal u deze avond verbazen, oh ja, ook een afvaardiging uit Dwarsgracht zal op het podium staan.

Zaterdagavond zal ons traditionele gondelbal muzikaal omlijst worden door de band “Super Sundays”.

 

 

Comments are closed.