BUITENLANDSE MEDIA BELANGSTELLING !

Realiseert u zich dat over goed anderhalve maand de Gondelvaart al weer voorbij is?  Nee hè, dat snap ik, alleen is het wel zo.

Er is zoveel te doen en de groep waarmee de organisatie gedaan wordt, is alleen maar kleiner geworden en zo u zult begrijpen het werk niet minder. Er zijn inwoners in ons mooie dorp die daar zo heb ik het vermoeden,  niet bij stil staan. Maar, wees gerust, het wordt weer een heel mooi feest.

VEEL BUITENLANDSE MEDIA BELANGSTELLING VOOR GONDELVAART GIETHOORN

Italiaanse, Duitse, Deense en Belgische toerisme industrie vraagt info.

De kop zegt het al, buitenlandse toeristenorganisaties willen informatie, Giethoorn zit in een flow, een heel positieve flow. Er komen echte hotelkamers bij, nog steeds veel toeristen, het ene evenement na het andere wordt uit de hoge hoed getoverd en dan hebben we altijd weer de gondelvaart. Die gondelvaart is dus ook in het buitenland bekend, er wordt om foto’s gevraagd voor nieuwsbrieven en reisarrangementen, ook buitenlandse organisaties zijn actief hun klanten op de hoogte te brengen van onze Gieterse Gondelvaart. Ook Marketing Oost besteed aandacht aan onze gondelvaart op hun Duitse website, Als er dan zoveel aandacht aan besteed wordt en zoveel over geschreven dan moeten we er ook wel degelijk wat van maken.

Het is nog steeds een prachtig evenement waar een feestweek omheen is gebouwd. Een feestweek voor en door de Gietersen, met als centraal punt de feesttent op het parkeerterrein aan de achterzijde van de Hylkemaweg.

En dan de gondelvaart, hoe gaat het met de gondels? Krijgen die buitenlandse toeristen dan ook een waanzinnig programma te zien.

Er mag gezegd worden op de bouwlocaties wordt weer vol overgave en heel gezellig gebouwd. De Noorderschool is er op gebrand nog hoger te eindigen dan vorig jaar. De Baggerharkers willen die prachtige wisseltroffee, een op ons logo lijkende glad gepolijste steen graag in hun bezit houden. Ook bijvoorbeeld de Waterlanders en de Hylkemaweg willen graag die steen weer op hun locatie hebben. En dan zijn er natuurlijk ook nog de groepen Buren Binnenpad, Zomerzotheid en Last Minute, allen bouwen ze voor die steen. En als die steen het dan niet wordt, dan hebben ze toch weer een zomer vol gezelligheid gehad, met na de gondelvaart heel veel stof tot praten. Als u goed geteld hebt kwam u op zeven bouwgroepen en toch hebben we acht gondels, de bouwgroep van de Waterlanders bouwt twee gondels, zij hadden twee ideeën en konden niet kiezen, daar heeft het hele dorp dan weer profijt van.

Naast deze bouwgroepen hebben we en laten we ze vooral niet vergeten, ook nog de jeugd, vijf bouwgroepen strijden hier om de hoogste eer, de BoschWinters die een naam hoog hebben te houden, de Mannegies van Smit, vorig jaar voor het eerst, De Gieterse Gondel Girls en de Bende uut Zuudende, die ook al de nodige ervaring hebben en een nieuwkomer het “Gieters Kwartet”.

We zullen zien wat er 25 augustus aan ons voorbij vaart aan gondels.

Comments are closed.