Voorlopig programma Gondelvaart

28 Maart heeft onze goed bezochte Algemene Ledenvergadering plaatsgevonden. We hebben op deze avond afscheid genomen van onze voorzitter Arend Nijland die hartelijk bedankt werd voor zijn inzet voor de VGG, eerst als bestuurslid en daarna als voorzitter. Arend heeft het stokje doorgegeven aan Dinie Toet die sinds 2012 in het bestuur zit van de gondelvaartvereniging.

Op deze gezellige avond in De Rietstulp zijn de eerste gondels alweer opgegeven. We zijn dankbaar voor de “harde kern” die zich elk jaar weer sterk maakt om een gondel in de vaart te brengen. Zij voelen zich, net als wij, verantwoordelijk voor het in stand houden van ons cultureel erfgoed en denken mee over de manier waarop wij nieuwe bouwers enthousiast kunnen maken én vooral houden. Het is dan ook fijn om te kunnen melden dat de Zuiderbasisschool dit jaar een rentree maakt en heeft besloten om weer gondel te bouwen!

Op de ledenvergadering is het volgende voorlopige programma bekend gemaakt. Kijk snel bij onze Feestweek!

De meeste activiteiten vinden plaats op het evenemententerrein achter de Hylkemaweg. Dit evenemententerrein maakt onderdeel uit van de gemeentelijke parkeerplaats. Zoals we allemaal weten, brengt de toenemende toeristenstroom ook veel parkeeroverlast met zich mee. We zijn dan ook met diverse partijen in overleg om de plekken die op het gemeentelijke parkeerterrein niet gebruikt kunnen worden in verband met de feesttent en kermis, elders te compenseren.

In de toekomst is het verplaatsen van het evenemententerrein naar een andere locatie zeker een optie die we open houden. Aangezien dit niet op korte termijn te realiseren is, moeten we de komende jaren roeien met de riemen die we hebben. We hopen dat we hierbij kunnen rekenen op ieders begrip.

Comments are closed.