ZATERDAG 31 AUGUSTUS CULTUREEL HOOGTEPUNT


GONDELVAART GIETHOORN BELEEFT 84STE EDITIE

U leest het goed, de gondelvaart vindt plaats op de allerlaatste dag van augustus. En als de laatste zaterdag de 31ste is, dan is 1 september de eerste zondag van de maand september. Dat betekend dat dit jaar alle Gieterse gondelbouwers eens in Vollenhove kunnen kijken en voor alle Wagenbouwers van Vollenhove geldt dat ze in Giethoorn kunnen kijken. Maar ook voor ons als inwoners is dit een prachtige gelegenheid om eens bij de buren te kijken.

In Giethoorn is de gondelvaart de Culturele attractie van het jaar, deze is niet voor niets toegelaten tot de lijst van immaterieel cultureel erfgoed. Behalve de

gondelvaart is de hele entourage in het dorp belangrijk, je moet het hele plaatje zien. De verlichte bruggen en verlichte tuinen, de weerspiegeling van dit alles in het zwarte water van de dorpsgracht, dat is wat verkocht wordt. Een voorprogramma vol vrolijkheid met blaasmuziek en zang, vervolgens bijzonder gebouwde verlichte gondels die door dit water aan u voorbij varen. Giethoorn by night, what a beautifull story. Dat moet de mensen bij blijven als ze weer naar hun woonplaats of logeeradres gaan. Wij als inwoners van Giethoorn weten wel wat de kracht is van onze gondelvaart, we moeten het alleen nog even met z’n allen vertellen en uitdragen.

Comments are closed.